Rakott bolognai

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott bolognai

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti
  • 1 kg darált marhahús
  • 2 vöröshagyma
  • 1 csomag mirelit zöldségkeverék (700g)
  • 1 kis sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 csomag bolognai fűszerkeverék
  • bors
  • olaj

Elkészítése:

A spagettit sós vízben kifőzzük.

Közben a hagymát megpucoljuk és felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk, a zöldségkeveréket, picit sózzuk, borsózzuk, és tovább pároljuk.

A darált húst egy serpenyőben egy kis olajon lepirítjuk és megvárjuk, amíg kiengedi a levét. Hozzáadjuk a bolognai fűszert, összekeverjük a zöldségkeverékkel, és hagyjuk főni.

Vizet nem szükséges adni hozzá, mert a hús és a zöldségek elegendő levet engednek. Mielőtt elkészülne, a zúzott fokhagymát is belekeverjük.

A tésztát leszűrjük, és kivajazott jénai tálba tesszük a felét. Erre kerül rá a húsos ragu, a ragu tetejére elkenjük a sűrített paradicsomot, majd a maradék spagettit is a tetejére tesszük. Rászórjuk a reszelt parmezánt.

15 percig 180 fokos sütőben sütjük, kivesszük, majd rászórjuk a reszelt trappista sajtot, és visszatesszük a sütőbe 10 percre, hogy ráolvadjon a sajt.

Jó étvágyat hozzá!