Hozzávalók:
A tésztához
Töltelék:
Piskótatető:
A tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 3 mm vastagra, és kibélelünk vele egy sütőpapírral bélelt 32 x 23cm-es sütőlapot. (Sütőpapír hiányában a lap alá csak lisztezni kell, ha teflonos, ha nem, akkor vajazni, és lisztezni is.)
Villával kissé szurkáljuk meg, majd 200 fokos, előmelegített sütőben 5 percig elősütjük. Hagyjuk kihűlni a tésztát, és közben készítsük el a mákos tölteléket.
A mákot keverjük el a cukorral. A 2 dl tejet forraljuk fel, majd szórjuk bele a mákos-cukros keveréket, és gyors mozdulatokkal keverjük össze. Tegyük bele a citrom reszelt héját, a rumot, az aromát és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, a kekszmorzsát is keverjük bele.
Az 1 tojás sárgáját 1 ek cukorral és 1 ek vízzel fehéredésig keverjük. A fehérjét pici sóval keményre verjük, és a tojássárgájához adjuk óvatosan, az 1,5 ek liszttel együtt.
A kihűlt linzert kenjük meg lekvárral. Egyenletesen osszuk el rajta a mák tölteléket, majd terítsük el a tetején a piskótát. Előmelegített sütőben 170 fokon (alsó-felső sütés) kb. 20 percig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz a piskóta a pitén.
Kihűlés után szeleteljük, porcukorral szórjuk meg. 4 napig eláll.