Hozzávalók:
A palacsintához:
A töltelékhez:
Az öntethez:
Elkészítése:
A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 30 percet pihentetjük, majd hozzáadjuk az olajat és a rumot (ha szükséges, egy kevés buborékos ásvány-/szódavízet is), és forró serpenyőben 8-10 palacsintát sütünk belőle.
A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és meglocsoljuk a rummal. A teljes mennyiségből elvett vajjal/margarinnal vastagon kikenünk egy nem túl mély sütőedényt (ebben fogjuk tálalni).
A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat/margarint habosra-krémesre keverjük a porcukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és a túróval. Belereszeljük a gondosan megmosott citrom héját, aztán óvatosan, hogy össze ne törjük (lyukas fakanállal), lazán beledolgozzuk a tojáshabot, végül a mazsolát a rummal együtt.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük, majd félbevágjuk. A vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva-támasztva beleállítjuk a sütőedénybe.
Az öntethez simára-habosra keverjük (botmixerrel) a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsinta rakottas tetejére locsoljuk, és a forró sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc).
5 percig pihentetjük, majd megszórjuk porcukorral, és a sütőedényben tálaljuk.