Hozzávalók:
Csirkéhez:
Kroketthez:
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk.
A szószt elkészítjük: az olajon a lereszelt hagymákat megdinszteljük, ebbe kerül a ketchup, só, majoranna, bors, ételízesítő, méz, és végül a fehérbor. Összefőzzük a fűszeres keveréket, majd a csirkét beletesszük a szószba, összekeverjük.
Jénai tálba öntve, sütőben megsütjük. (180 fok)
A krumplit sós vízben megfőzzük, majd átnyomjuk krumplinyomón. Beletesszük a langyos tejben felfuttatott élesztőt, sót, lisztet, tojást. Összedolgozzuk, és legalább fél óráig állni hagyjuk.
Utána kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a kis nudlikat. Forró olajban megsütjük.