Chilis, szójás csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Chilis, szójás csirkecombok

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 2 evőkanál chili szósz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 5 cl olíva olaj
  • 1 mk őrőlt bors
  • 1 mk őrölt koriander
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, a forgónál ketté vágjuk, sózzuk. Összekeverjük a chili és a szójaszószt.

Az olajat elkeverjük a szárnyas fűszerkeverékkel, borssal, korianderrel és az átnyomott fokhagymával. A combokat bedörzsöljük a fűszeres olajjal és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

A combokat tepsibe rakjuk, a tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, amíg a hús megpuhul. Levesszük a fóliát, a combokat megkenjük a chilis szójaszósszal és szép pirosra sütjük. Többször ellenőrizzük, mert könnyen megég!

Köretnek párolt zöldséget készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!