Hozzávalók:
A rántáshoz:
A csipetkéhez:
Elkészítése:
A babot előző este átválogatjuk, átöblítjük és hideg vízbe áztatjuk.
Másnap a füstölt hússal együtt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel (teatojásban) beletesszük a szemes borsot és a babérlevelet kissé összetörve, és a fokhagyma gerezdeket és addig főzzük, míg a hús félig megpuhul.
Ekkor hozzáadjuk a tisztított és karikára, illetve kis kockára vágott zöldségeket és addig főzzük, míg minden kellően megpuhul.
Amíg a leves fő, addig egy tálban a tojásból és a lisztből egy csipet sóval tésztát gyúrunk. Annyi lisztet adunk hozzá amennyit a tojás felvesz, kissé keményebb tésztává gyúrjuk. Majd a hüvelyk és mutató ujjunkkal kis csipeteket csippetünk belőle, míg el nem fogy a tésztánk.
Közben, ami már készen van, azt meghintjük egy kevés liszttel és megrázogatjuk, hogy ne tapadjon össze.
Mikor a hús már puha, kivesszük a levesből, lefejtjük a csontról és kisebb kockára vágjuk, majd visszatesszük a levesbe.
Közben a zsírral és a liszttel, a finomra vágott hagymával rántás készítünk, amit meghintünk a pirospaprikával, átkeverjük és egy kevés hideg vízzel felöntve csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a leveshez, az egészet jól összeforraljuk.
Belefőzzük a csipetkét, megkóstoljuk, ha szükséges megsózzuk és mikor a tészta is megfő, lekapcsoljuk a tüzet alatta és a tejföllel ízesítve tálaljuk.