Uborkasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Uborkasaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg kígyóuborka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 4 ek kristálycukor
  • 5 ek 10 %-os ecet
  • 1 kk fűszerpaprika

Elkészítése:

Az uborkákat meghámozzuk és vékonyan lereszeljük, majd kissé megsózzuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és lepréseljük, majd hozzáadjuk az uborkához és ecetet öntünk rá.

Ezt követően tegyük bele a cukrot, a borsot és a paprikát. Jól keverjük össze, hogy az ízek összeérjenek. Tegyük hűtőbe a tálalásig.

Étkezés előtt kóstoljuk meg, és ha szükséges, utólag ízesíthetjük a szánk íze szerint. Soha nem csavarjuk ki a levét, mert a vitaminok is távoznak vele. Saját levében a legfinomabb.