Mogyorós almás rácsos

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Mogyorós almás rácsos

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg őrölt mogyoró
  • 2 egész tojás

Töltelék:

  • Fahéjas porcukor
  • 1 kg alma

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egynegyedét félre tesszük. A nagyobbik részt kivajazott tepsibe nyomkodjuk, majd rátesszük a lereszelt kinyomkodott almát.

Megszórjuk fahéjas porcukorral, majd a tetejére a félretett tésztából rácsot készítünk. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.