Kapros-tejszínes tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kapros-tejszínes tokány

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka felsőcomb filé
  • 2 kis vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só és bors
  • kevés csilipehely
  • 1 kk kapor finomra aprítva
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A hagymát apróra vágom, majd kevés olajon megdinsztelem. A csíkokra vágott pulykahúst hozzátéve, fehéredésig párolom.

Enyhén megsózom, majd hozzányomom a fokhagymát. Megborsozom, és kevés csilipelyhet szórok rá. Felöntöm a liszttel elkevert tejszínnel, a kaprot csak a legvégén adom hozzá.

Kifőzött tésztával, esetleg galuskával tálalom.