Hozzávalók:
Továbbá
Elkészítése:
Az 5 tojást szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük. Óvatosan (hogy ne törjön) beleforgatjuk a fehérjehabot. Egy kb. 20×30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a krémet. A margarint a 3 tojássárgájával és 25 dkg porcukorral habosra keverünk, ezután óvatosan adagoljuk bele a krémsajtot.
A kihűlt piskótát kenjük meg vékonyan baracklekvárra, majd erre kenjük rá a krém egy részét.
A 1/2 dl rumot, a likőrt és a kávét egy kisebb tálba öntjük. A piskótákat egyenként belemártjuk (nagyon rövid időre), majd a krém tetejére sorba rakjuk. Amikor az egész piskótát befedtük, akkor a maradék krémet a piskóták közé és a tetejükre kenjük.
A 3 tojásfehérjéből 15 dkg cukorral kemény habot verünk gőz fölött, majd rásimítjuk a krém tetejére. Ízlés szerint színes tortacukorral díszítjük a tetejét. Hűtőbe tesszük, majd kockára vágva kínáljuk.