Sonkás, sajtos madársaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sonkás, sajtos madársaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg madársaláta
  • 25 dkg (szilva)paradicsom
  • 15 dkg mozzarella, vagy scamorza (lehet füstölt is)
  • 15 dkg főtt, füstölt hasaalja szalonna
  • 1 marék főtt csemege kukorica
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet

Elkészítése:

A madársalátát összekeverjük 1 marék csemege kukoricával, 2 evőkanál olívaolajjal, 1 kis kanál balzsamecettel, karikázott szilvaparadicsommal.

Tetejére főtt, füstölt szalonnát, és mozzarellát, vagy scamorzát tépkedünk.

Az eredeti olasz receptben prosciutto sonkával készül, de legalább annyira finom a magyar sonkával is.

10 perc alatt elkészül.