Hozzávalók:
A galuskához:
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, és apró kockára vágjuk, majd a hagymát úgyszintén. Olívaolajat hevítünk egy fazékban, és mindkettőt megpároljuk, majd a kaprot, kakukkfüvet apróra vágjuk, és hozzáadjuk. Liszttel megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel, és ha felforrt, akkor a leveskockával, cukorral ízesítjük.
Ha félig megfőtt a cukkini, beleaprítjuk a kovászos uborkát, és vele együtt még 5 percig főzzük, majd botmixerrel pépesítjük a levest. A joghurtot elkeverjük az 1 evőkanál étkezési keményítővel és 1 merőkanál főzőlével, majd behabarjuk vele a levest. Végül petrezselymet, citromillatú bazsalikomot vágunk bele, és pár percnyi forralás után elkészült.
A túrót a hozzávalókkal eldolgozzuk, és hűtőben pihentetjük 20 percig, majd sós, forró vízbe galuskákat szaggatunk evőkanál segítségével, és puhára főzzük. Erre merjük a forró levest, és csészékben kínáljuk.