Rakott tészta francia lecsóval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott tészta francia lecsóval

Hozzávalók:

  • 1 csomag száraztészta (fussilli, penne, vagy makaróni)
  • 150 g mozzarella
  • 100 g reszelt trappista, vagy más félkemény sajt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 2 ek liszt

Ratatouille:

  • 1 kisebb csirkemell
  • 1 közepes padlizsán
  • 2 kisebb cukkini
  • 3 db sárgarépa
  • fél póréhagyma
  • kis csokor újhagyma zöldje
  • fél szárzeller
  • 3 db lecsópaprika (fehér, színes vegyesen)
  • 4 db paradicsom meghámozva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • csilipehely
  • 1 dl száraz fehérbor

 

Elkészítése:

Előkészítem a francia lecsót. A padlizsánt feldarabolom. A cukkinit, a répát karikákra vágom, a paprikát félkarikákra, a pórét és az újhagymát szintén karikákra. A paradicsomok csumáját kivágom, a másik oldalon kereszt alakban bevágom, majd forró vízbe teszem egy percre. Meghűtöm, majd a héját lehúzom.

A forró vízbe sót teszek, és felteszem a tésztát főni, majd mikor megfőtt, lecsepegtettem.

Mikor mindent feldaraboltam, nekikezdek a lecsónak. A következő sorrendben kerülnek a hozzávalók a serpenyőbe. A csíkokra vágott csirkemellet kevés olajon fehérre sütöm. Utána következett a sárgarépa, sózom, a padlizsán és a cukkini, majd a hámozott paradicsom, kevés bor, kevés őrölt bors és csilipehely, zúzott fokhagyma, majd a póré, és az újhagyma zöldje.

Amikor a lecsó elkészül, kiveszem a serpenyőből, félreteszem. A serpenyőben maradt meghűtött szaftba tejfölt, két tojást, két kanál lisztet teszek, majd csomómentesre keverem.

Sütőtálba teszek egy réteg tésztát, arra a megsütött csirkemellel kevert lecsót, majd újabb réteg tésztát teszek rá, és rácsorgatom a mártást. Ezt elsimítom rajta, mozzarellát szeletelek, vagy tépkedek a tetejére, és megszórom reszelt sajttal is.

Sütéséhez nagyon rövid idő szükséges, hiszen minden elfőzött/elősütött.