Szűzpecsenye Mytton módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szűzpecsenye Mytton módra

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz (hártyájától megtisztítva)
  • 20 dkg bacon
  • 1 csokor zsálya (8-10 levél)
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 1 ek provence-i fűszerkeverék (sertésfűszerkeverék is lehet)
  • 10 dkg fűszervaj (fokhagymás)
  • 1 dl félszáraz fehérbor

Elkészítése:

Vegyünk elő egy 20 cm-es átmérőjű jénai kerek kúpos tálat, és kenjük ki vajjal, majd a baconnel béleljük ki hosszában.

A szűzpecsenyét a hártyától való tisztítás után 2 cm-es darabokra vágjuk fel, és nyomkodjuk meg egy kicsit a tenyerünkkel. Kevés vajon süssük elő, sózzuk, borsozzuk, egy részét tegyük rá a szalonnára, és helyezzünk rá vajat. A legjobb a vajat előre felkarikázni még hidegen (fűszervajat készen lehet kapni, de készíteni is lehet).

Szórjunk rá 3-4 db zsályalevelet, majd megint hús következik és fűszeres vaj, szalonna és hús, majd zsálya, és fedjük le a szalonnával. Ezt addig tegyük, amíg meg nem telik a tálunk.

Locsoljuk meg borral, és tegyük fóliával letakarva hideg sütőbe, majd süssük 160 fokon 1 órát. Ekkor vegyük le a fóliát, és még 20 percig süssük 180 fokon. Nagyon ne pirítsuk meg.

Kivesszük a sütőből, majd takarjuk vissza a fóliával, és ha kihűlt, tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

Ünnepi nap előtt készítsük el, majd közvetlen tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, borítsuk egy tálra, díszítsük, és lehet szeletelni, mint a tortát.