Hozzávalók:
Öntethez a tetejére:
Elkészítése:
A cukkiniket megmosom, és karalábévájóval eltávolítom a magházát, majd fóliával bélelt tepsibe teszem, és megszórom kevés sóval.
Olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, és hozzáadom a szintén apróra vágott gombát és paprikát. Sózom, borsozom, majd felöntöm borral, és kicsit párolom, majd hagyom kihűlni.
A húst sózom, borsozom, a tojással és a többi fűszerekkel, a rizzsel, kihűlt gombával összedolgozom, majd megtöltöm vele a cukkinik belsejét.
A tejfölbe belekeverem a tojást, a sót és a parmezánt, jól elkeverem egy villa segítségével. Folyékony margarinnal megöntözöm a töltött zöldségeket, és leöntöm az öntettel.
180 fokon 30 percig sütöm. Kapormártással és párolt rizzsel kínálom.