Hozzávalók:
Elkészítése:
A babot 6 órával főzés előtt beáztattam. A hagymát nagyobb darabokra felvágtam.
A wokot felforrósítottam, majd zsíron megpirítottam a hagymát. Ráöntöttem a whiskey-t, és óvatosan úgy fordítottam, hogy láng érje. Azonnal meggyulladt, és pillanatok alatt el is lobbant. Ezt a műveletet flambírozásnak nevezzük, és bevett konyhai fogás.
Enyhén megsóztam, majd hozzáadtam a babot, az áztatóvíz egy részével együtt. Belekerült a darabolt paradicsom is. A vizet időnként pótoltam, és addig főztem, míg a bab megpuhult, és a hagyma szét nem főtt. Közben beletettem egy kisebb csilit is.
Akkor vettem le a tűzről, mikor már nem volt rajta lé, csak egy sűrűbb szaft.
A filmekben Bud Spencerék soha nem csilis babot készítettek, hanem hagymás babot. Ezt próbáltam meg rekonstruálni.