Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy tálban elmorzsolom a liszttel a margarint és a sót. Középre, kis mélyedésbe beleteszem a tojások sárgáját, a szétmorzsolt élesztőt és 1 evőkanálnyi kivételével a pohár tejfölt. Jól összedolgozom. Pihentetni nem kell!
Ujjnyi vastagra kinyújtom, majd pogácsaszaggatóval kivágom a pogácsákat. (Javaslom a kisebb méretűt, mert szebbek lesznek pogácsáink)
A pogácsákat először a félretett tojás fehérjével, majd vékonyan tejföllel kenem meg, és a tetejére kis halomban reszelt sajtot teszek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom, vigyázva, hogy ne érjenek össze, mert kicsit duzzadnak!
Előmelegített sütőben először 200 fokon, majd később kicsit csökkentve a hőmérsékletet aranyszínűre sütöm.
Sajtos rudat is lehet készíteni belőle úgy, hogy a kinyújtott tésztát tojásfehérjével, majd tejföllel megkenem, reszelt sajttal beborítom, majd pizza, vagy derelyevágóval csíkokat vágok belőle.
]