Csupaszív raguleves kalap alatt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csupaszív raguleves kalap alatt

Hozzávalók:

  • 200 g főzőtejszín
  • 30 dkg csirkeszív
  • 2 sárgarépa tisztítva és karikákra vágva
  • 1 petrezselyemgyökér tisztítva és karikákra vágva
  • 5 krumpli kockára vágva
  • 1 csokor újhagyma karikákra vágva
  • 1 kávéskanál kapor finomra aprítva
  • 250 g leveles tészta
  • 1 tojás a tészta kenéséhez
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 dl fehérbor
  • 1 kisebb méretű kakukkfű ágacska

Elkészítése:

A sárgarépát és a petrezselymet megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Kevés zsiradékon pároljuk, megsózzuk és hozzáadjuk a szívet. Addig pároljuk, míg a szív fehéredni kezd. Felöntjük a borral, friss borsot őrlünk rá és fedő alatt 10 percig pároljuk időnként megkeverve. Ezután annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje.

Forrásig fedő alatt főzzük. Ha felforrt hozzáadjuk a krumplit, a kakukkfüvet és a finomra vágott újhagyma úgy, hogy a zöldjéből is kerüljön hozzá. Ezekkel újabb 10 percig főzzük.

Mikor készre főtt, a főzőtejszínt elkeverjük kevés leveslével és kevés liszttel, majd a levest behabarjuk. Ekkor adjuk hozzá a kaprot és felforraljuk.

A tésztát kinyújtjuk, majd előveszünk több kisebb fém edényt. A tésztából nagyobb korongot vágunk, mint az edény szája. Az edényeket megtöltjük levessel, majd a tésztát ráborítjuk és a túl lógó részeket az edény oldalához nyomkodjuk. A tésztát lekenjük tojás sárgájával, majd előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

A sütőből kivéve azonnal tálaljuk!