Túró Rudi torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túró Rudi torta

Hozzávalók:

Tészta:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 sütőpor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor

Krém:

  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 2 dl habtejszín
  • 50 dkg túró
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 g zselatin
  • 1 dl víz
  • reszelt citromhéj
  • 1 tábla tortabevonó csokoládé

Elkészítése:

Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kizsírozott, kilisztezett tortaformába. (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig. (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem)

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.

Egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citrom levet, majd alaposan keverjük ki.

A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen.

A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.

A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.