Hozzávalók:
Elkészítése:
1 réteg: 3 tojás fehérjét kemény habbá verünk, hozzáadunk 5 ek porcukrot, a 3 tojás sárgáját, 1 cs vaniliás cukrot és 1 cs zselatint, amit előzőleg 1,5 dl forró vízben feloldottunk. Az egészet lazán összevegyítjük és formába öntjük. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Nekem ebből a mennyiségből 2 őzgerinc forma lett. Mielőtt a formába öntöttem a masszát, folpackkal kibéleltem. Így könnyen ki lehet emelni majd a sütit és szépel le lehet róla húzni a fóliát.
2.réteg: ugyanaz mint az első, csak még adunk hozzá 1,5 dkg kakaóport. Ez kerül az első réteg tetejére, majd 30 prec hűtés.
3. réteg: 6 dl tefölt elkeverünk 1 csg vaníliás cukorral, 5 ek porcukorral és 1,5 dl forróvízben feloldott 1 cs zselatinnal. Ezt önjük a kakaós rétegre, majd újra hűtőbe tesszük.
4.réteg: 1 csg zselatint 1 dl langyos vízben feloldunk, majd 1 dl forró vízzel elkeverjük és hozzáadunk 2,5 dl málnaszörpöt.
A tejfölös rétegre öntjük és újból dermedni hagyjuk.