Gombás tokány

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Gombás tokány

Hozzávalók:

  • fél kg hús (bármi jó amit fel lehet kockázni)
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 2 kanál liszt
  • 1 doboz konzerv gomba
  • só,bors

Elkészítése: A hagymát feldaraboljuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a gombát, amikor már a gomba is megpirult, beletesszük a kockára vágott húst. Amikor a hús már majdnem megfő, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Össze forraljuk, majd a tejföllel és a liszttel besűrítjük.

Tipp:

Ha egy csepp citrom levet teszünk az ételbe, nem lesz jellegzetes gomba íze.