Hozzávalók:
Piskótatekercshez:
Krémhez:
Elkészítése:
A tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk lisztet, késhegynyi sütőport, valamint vizet és alaposan kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd először a felét a tojás sárgás-lisztes tésztához keverjük, a másik felét pedig már óvatosan, nagy mozdulatokkal adjuk a tésztához, hogy a hab ne törjön össze.
A tésztát egyenletesen eloszlatjuk két 40*40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben és kb 10-12 perc alatt megsütjük előmelegített sütőben. Vigyázni kell, hogy ne száradjon ki a piskótánk, ne süssük túl, mert akkor nem tudjuk szépen feltekerni!
A megsült piskótát még melegen megkenjük a lekvárral és szorosan feltekerjük. Ha teljesen kihűlt, akkor éles késsel kb 1 cm-es szeletekre vágjuk. Egy mélyebb formát folpackkal kibélelünk, majd szorosan kitesszük a piskótatekercs szeletekkel.
A tejszínből habfixálóval kemény habot verünk. A túrót bormixerrel pépesítünk, majd hozzákeverjük a tejszínhabot, a cukrot, lekvárt és a leírás szerint elkészített zselatint (zselatin fixet).
A krémet beletöltjük a formába, befedjük piskótatekerccsel, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Kiborítjuk a formából és lehúzzuk róla a folpackot, majd szeleteljük.