Aszalt szilvás csirkemell baconbe tekerve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Aszalt szilvás csirkemell baconbe tekerve

Hozzávalók:

  • 4 kisebb csirkemell filé
  • 15 dkg puha aszalt szilva
  • bors
  • 10 dkg szeletelt bacon szalonna (8 szelet)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tk margarin a jénai kikenéséhez

Elkészítése:

A megtisztított mellek hosszabbik oldalán egy éles késsel zsebet készítünk, amit bedugdosunk aszalt szilvával. A megtöltött husikat megszórjuk sóval és tekerünk rá kevés borsot. Minden mellet szorosan betekerünk 2-2 db bacon szalonnával úgy, hogy a szalonna vége alulra essen.

Egy közepes jénait vagy tepsit kikenünk margarinnal. A megtisztított vöröshagymát fél karikára vágjuk, majd a kikent tál aljára szórjuk. Ráfektetjük a töltött csirkéket.

Lefedjük alufóliával és előmelegített sütőben 30 percet 180 fokon hőlégkeveréssel hagyjuk puhulni. Ezután az alufóliát eltávolítva addig sütjük, míg a szalonna szépen megpirul. Ez nekem kb. 35 perc volt ugyanezen a hőfokon. Melegen kevésbé, de hidegen szépen szeletelhető.

Habos krumplipürével kínáljuk.

Tipp:

Még karácsony előtt vásároltam egy kis tasak egész puha aszalt szilvát. Akkor még nem tudtam, hogy mi lesz a sorsa, gondoltam majd jól jön valamilyen sütibe vagy kalácsba. Aztán a vasárnapi menü kiötlése közben eszembe jutott, hogy mi lenne, ha csirkébe tölteném. Aztán a tettek mezejére léptem és a család ezt kapta ebédre (kérésre) krumplipüré kíséretében.Nagyon finom lett. Kicsit különleges, de ízletes. Nem használtam túl sok fűszert, csak sót és borsot, no meg egy fej hagymát, amit szeretek a sült húsok alá vágni.