Hozzávalók:
Elkészítése:
Megmossuk a csirkét, megtisztítjuk a tollaktól, egészben, anélkül, hogy megvágnánk, kivesszük a mellcsontot, a hátcsontot, és ha sikerül, a combok felső csontjait is. A csirkének a mellkasa és hús közé tesszük az ujjainkat, és ott csúsztatva levesszük az egész húsát.
A csontot a késsel rásegítve elválasztjuk a hústól, ahol szükséges, a csontról levágjuk. Ugyanígy járunk el a hátcsontnál is, ha szükséges, kettétörjük a csontot, úgy könnyeben leválasztható a hús.
A kolbászt meghámozzuk, szétmorzsoljuk, és beletesszük egy nagyobb méretű tálba, hozzáadjuk a többi húst, a tojásokat, a fűszereket, a kukoricalisztet, és jól összedolgozzuk. Belenyomkodjuk a csirkébe gombócokat formálva, így könnyebben megy a töltés, összevarrjuk a bőrét, és tepsibe rakjuk. Megkenjük olajjal.
Feldaraboljuk a burgonyát kockákra, és a csirke köré tesszük. Megszórjuk a megmaradt olajjal, a fehér borral meglocsoljuk és alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben 230 fokon másfél óráig sütjük. Hogy piros legyen, levesszük az alufóliát, és még 10 percig sütjük.
Sajtot és zsemlemorzsát is tehetünk bele, ha nem fontos, hogy tej- és lisztmentes legyen.