Halleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
29 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Halleves

Hozzávalók:

  • 4 szelet ponty
  • 0,5 kg hal tej és hal ikra
  • 0,5 kg francia saláta alap
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk halfűszer keverék,
  • 1ek étolaj

Elkészítése:

A hal szeleteket, a belsőségeket besózzuk és halfűszer keverékkel is megszórjuk, majd félre tesszük.

A hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymákat, majd hozzá adjuk a francia saláta alapot és ezt is egy kicsit sütjük, hogy szép színe legyen a levesnek.

Felöntjük vízzel, és ha forr beletesszük a hal szeleteket és a belsőségeket is.

Kb. negyed óra alatt megfő az hal és már tálalhatjuk is.

Tipp:

A halból nem csak halászlé főzhető!