Csirkemájjal töltött karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemájjal töltött karaj

Hozzávalók:

  • 8 darab sertéskaraj
  • 500 g csirkemáj
  • 1 hagyma
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 3 darab tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítése:

A megtisztított és feldarabolt csirkemájat az apróra vágott vöröshagymával együtt egy kevés olajon megpároljuk. Megízesítjük sóval, őrölt borssal és majoránnával. Hagyjuk kihűlni.

A sertéskarajt megsózzuk azután húsverővel kilapítjuk. A hús egyik felébe rakunk egy kanál párolt májat, majd feltekerjük a húst. Hústűvel, fogpiszkálóval összetűzzük és bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Forró olajban aranybarnára sütjük.

Párolt rizzsel, sült krumplival, salátával kínáljuk.