Extra puha csöröge fánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Extra puha csöröge fánk

Hozzávalók:

  • 4 tojás sárgája
  • 35 dkg liszt
  • tejföl (annyi, hogy jól nyútjtható legyen a tészta, de ne ragadós!)
  • 2 ek. cukor
  • kb 2 ek rum
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • porcukor és vaníliás cukor a szóráshoz

Elkészítése:

A tojások sárgáját a tejföllel, liszttel, a cukorral, sóval, sütőporral és a rummal összegyúrjuk. 20 percig hűtőben pihentetjük.

Leveles tészta vastagságúra nyújtjuk és derelye vagy pizza vágóval téglalap alakúra vágjuk. Közepüket bemetsszük, majd az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.

Forró olajban vagy zsírban aranyszínűre sütjük.

Melegen vaníliás porcukorral meghintjük.