Hideg uborkaleves – uborka gazpacho

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hideg uborkaleves – uborka gazpacho

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 marék csemegeuborka
  • fél lecsópaprika
  • 2 – 4 gerezd fokhagyma (ezt mindenki ízlésére bízom.) (én ma nem csókolom meg Párom)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kávéskanál szárított kapor
  • néhány levél borsmenta, és citromfű (a borsmenta feltétlenül kell, de jó a szárított is)
  • 3 kanál extra szűz olíva olaj
  • 1 kanál almaecet
  • só, őrölt fehérbors

Elkészítése:

A hozzávalókat összevágtam, egy műanyag tálban összeturmixoltam. Mivel, szinte mindent a hűtőből vettem ki, azonnal fogyasztható volt.

Tipp:

Nyáron kitűnő frissítő. Ha szikkadt kenyeret is teszünk hozzá, majd azzal turmixoljuk össze, még tápláló is.
Diétához ajánlom!