Rakott-húsos egytálétel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott-húsos egytálétel

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet sertés karaj vagy tarja
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg sajt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • kakukkfű
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dl zöldségalaplé

Elkészítése:

A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd tegyük félre.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. Ezután egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt hagymát, és kezdjük el párolni. Közben szórjuk meg egy csipet sóval, őrölt borssal, és ízlés szerint kakukkfűvel. Addig pároljuk, még a hagyma szép aranybarnára karamellizálódik. Ekkor szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

A hússzeleteket forgassuk meg a kukoricalisztbe, majd a visszamaradt zsiradékon, mindkét oldalát süssük szép pirosra.

Az elősütött hússzeleteket helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd borítsuk be az előzőleg megkaramellizált vöröshagymával. Ezután szórjuk meg a maradék kukoricaliszttel.

A krumplit pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután ízlés szerint sózzuk, keverjük alaposan össze, majd egyenletesen fedjük be vele a hagymás hússzeletek tetejét.

A sütésnél visszamaradt fűszeres zsiradékot öntsük fel a zöldségalaplével, majd alaposan keverjük össze, végül pedig óvatosan öntsük bele a tepsibe. Ezután a tepsit fóliával fedjük le.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy órán át. Ezután vegyük le a fóliát, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.

Tálalás előtt szedjük tányérokra a krumplis-hagymás hússzeleteket, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá friss fejes salátát, csemege uborkát, vagy éppen savanyúságot.

Tipp: