Hozzávalók:
A masszához:
A tetejére:
Elkészítése:
A darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverem.
A kockára vágott vajat egy lábasban megolvasztom. Mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadom a cukrot és a tejet, majd az egészet felmelegítem. A cukros-tejes olvasztott vajat a kakaós darált kekszre öntöm, majd a kimért rummal meglocsolom. Az egészet jól összegyúrom.
Kb egy 28*25 cm-es tepsit folpakkal kibélelek és ebbe simítom bele, először kézzel, majd egy habkártyával, hogy sima legyen a felszíne, a kekszes masszámat. Ha ezzel megvagyok, a tepsit a hűtőbe teszem.
A csokoládémázhoz keresek egy lábast, amit megtöltök kb 1/3-ig vízzel. Erre ráteszem a kockára tört csokoládéval telt tálkámat és a gőz fölött felolvasztom a csokit. Mikor már szépen megolvadt, hozzáadom az olajat és elkeverem vele.
A hűtőből kivett masszára ráöntöm az olvasztott csokoládét, amit spatula vagy habkártya segítségével egyenletesen elsimítok. A hűtőbe visszatéve minimum 75 percig, de ha lehet (meg tudod állni) akkor még tovább pihentetem. Szeletekre vágva tálalom.