Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Továbbiak:
A tetejére:
Elkészítése:
Először megolvasztom a vajat, majd belekeverem a joghurtot, tojást, vaníliát és a cukrot. Hozzáadom a lisztet, szódabikarbónát, kakaót és csomómentes tésztát keverek belőle. A tésztát sűtőpapírral bélelt tepsiben sütöm 180°C- on, nagyjából 15 percig. Tűpróbával ellenőrzöm. A tepsi mérete nem lényeges, egyedül az, hogy ne száradjon ki túlságosan a tészta, hanem puha maradjon.
A krém elkészítéséhez csak habosra keverem a hozzávalókat. Ebbe a krémbe aztán beletépdesem a tésztát, leöntöm tejjel és jól átforgatom. Ha túl folyósnak érezzük, adhatunk hozzá darált kekszet is. Ezt a masszát érdemes egy fél-egy órát hűtőben pihentetni, hogy a krém és a tej jól átitassa a tésztát.
Rétegzésnél a tortát készíthetjük több rétegűre is, én csak egyet csináltam. Ehhez kétharmad-egyharmad arányban elosztottam a tésztát. A kétharmadot egy kerek tányérra kanalaztam, lesimitottam és kör formára alakítottam. Ráhalmoztam a felaprított gyümölcsöket és elegyengettem a tejetén. Erre pedig rákanalaztam a maradék tésztát és igyekeztem egy púpot formázni belőle, hogy a tortám félgömb formát kapjon. A tetejét megszórtam keksszel és csokidaraokkal, majd az egészet egy éjszakán át hűtőben pihentettem.
Bár ránézésre száraznak tűnhet, valójában a krémnek köszönhetően ez egy igazán lágy, zamatos torta, kellemesen citrom ízű tésztával.