Hozzávalók:
A gombóchoz:
Elkészítése:
A libaszárny-töveket hideg vízben, sóval, borssal feltesszük főni. Alacsony lángon, lehabozva addig főzzük, míg a hús leválik a csontról. Kivesszük, kihűtve leszedjük a bőrét, a húst letépkedjük, kis darabokra vágjuk. A levest leszűrjük, zsírját leszedjük.
A maceszgombóchoz a pászkát apróra törjük, felét vízbe áztatjuk. A zsírt elkeverjük a medvehagymás olajjal, a tojással, az apróra vágott, megpirított hagymával, a gyömbérrel és a felaprított petrezselyemmel. Hozzáadjuk a száraz, összetört, valamint a víztől kinyomkodott pászkát is. Jól összekeverjük, fél órára félretesszük. Ezután sós vizet forralunk, vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, a lobogó vízbe tesszük. Két perc után mérsékeljük a lángot, még öt percig főzzük.Tálalásig melegen tartjuk.
Egy lábasba visszakanalazunk a levesről leszedett zsírból egy ek-nyit, rádobjuk a felkarikázott újhagymát, kis kevergetés után az apróra vágott fokhagymát. Felöntjük a levessel, elkezdjük felvágni a zöldségeket. Ebben a sorrendben: a karalábét, sárgarépát és a zellert meghámozzuk, egycentisre kockázzuk, a laskagombát szintén ekkorára vágjuk. Mikor felforrt a leves, beleszórjuk. 30 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a spárgát, 2 cm-esre szeleteljük, a petrezselymet nem túl finomra aprítjuk. A zöldborsót és a spárgát a leveshez adjuk, további 15 percig főzzük.
A tejfölt elkeverjük a tojássárgával. Két-három merőkanálnyi levest hozzáadva összekeverjük, majd a már takarékra vett levesbe keverjük. Egy-két percig alacsony lángon összemelegítjük, majd belecsepegtetjük a citromlét. Elkeverjük, és végleg elzárjuk a lángot. Beleszórjuk a petrezselyem felét. Tálaláskor három-négy gombócot mélytányérba teszünk, rákanalazzuk a levest, megszórjuk a maradék petrezselyemmel.