Sajtos csiga

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sajtos csiga

A tésztához:

  • 50 deka liszt
  • 1 teáskanál só
  • fél csomag sütőpor
  • 25 deka margarin
  • 2 dl tejföl

A krémhez:

  • 25 deka margarin
  • pici só
  • 30 deka reszelt sajt

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 kis cipóra osztjuk. A cipókból 0,5 cm vastag téglalapokat nyújtunk. Megkenjünk a krémmel, majd feltekerjük, mint a bejglit.  A négy rudat éjszakára hűtőbe tesszük.  Reggel ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, és 180 fokon, sütőpapíron, 10-15 perc alatt készre sütjük.

Krém:  A margarint mikróban megpuhítjuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót.