Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy nagy edénybe 2 liter vizet rakunk, 2 kanál delikátot, 1 kanál sót és a citromot. A káposztának a torzsáját kivágjuk és beletesszük a vízbe, fedő alatt pároljuk. Amikor megpároltuk, hagyjuk kihűlni, majd lefejtjük a káposzta leveleket.
2 apróra vágott hagymát 2 ek zsíron megpirítunk, majd egy nagy marék káposztát apró kockákra vágunk és azt is megpirítjuk a hagymával együtt. Belerakjuk a megmosott rizst, és azt is pirítjuk, amikor kész, lekapcsoljuk a gázt, és befűszerezzük: belerakjuk a sót, a delikátot, a fokhagymát, a fele őrölt paprikát, az őrölt borsot és a fele csombort.
Egy nagy tálba belerakjuk a darált húst és ráöntjük a megpirított zöldségeket és a rizst. Beleütjük a 2 tojást és jól összekeverjük. Megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezhetjük még a tölteléket.
Egy nagy edény aljára zsírt teszünk, amin megsütjük a szalonnát. A 2 nagy hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk a szalonnával együtt. Rakunk rá őrölt paprikát és felengedjük 2 dl vízzel.
A másik káposztát lereszeljük, kicsit besózzuk és annyit teszünk az edénybe, hogy egy kicsit ellepje az edény alját. Rátesszük a csombort.
Megtöltjük a káposzta leveleket: egyik felüket behajtjuk, belerakjuk a tölteléket, feltekerjük, a másik felét benyomkodjuk. A csombor tetejére egy sor betöltött káposztát rakunk úgy, hogy az edény közepén hagyunk egy kis lyukat. Megszórjuk káposztával, aztán egy újabb réteget teszünk körbe az edénybe a betöltött káposztából. Addig ismételjük ezt, amíg van töltelék. A végén megszórjuk a tetejét káposztával és a lyukba beleöntjük a paradicsomot és a citromos, sós, delikátos vizet.
Megkóstoljuk a levét és ha kell, még fűszerezzük. A paradicsomokat összevágjuk és rátesszük a tetejére. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük 1,5 órán keresztül.
Tejföllel, erős paprikával is tálalhatjuk.