Fűszeres-sörös csülök

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fűszeres-sörös csülök

Hozzávalók:

  • 1  bőrös csülök
  • 1 csomag bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4-5 db lila hagyma
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • rozmaring
  • 1 dl olaj
  • 2 dl sör

Elkészítése:

A csülköt csontozzuk ki, majd a bőrét irdaljuk be.

Az olajat keverjük össze ízlés szerint sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, majorannával, rozmaringgal, és zúzott fokhagymával.

Tegyük egy tálba a csülköt, majd öntsük rá az olajjal összekevert fűszereket, és alaposan dörzsöljük be a húst. Ezután tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy jól átjárják az ízek.

Másnap a bepácolt csülköt tegyük bele egy tepsibe a bőrös felével felfelé, majd borítsuk be a baconszeletekkel. Ezután helyezzük köré a megpucolt és félbevágott lila hagymát, majd öntsük alá a visszamaradt pácot, és a sört. Ezután fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 2 óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra. (pirítás közben többször locsoljuk meg a szafttal)

Ameddig a csülök a sütőben csücsül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem.

Tálalás előtt ízlés szerint daraboljuk fel a csülköt, majd helyezzük tányérra a körettel és a vele sült lila hagymával együtt, és úgy kínáljuk.