Hozzávalók:
Dödölle:
Elkészítése:
Két nagy fej vöröshagymàt felkockàztam és kevés olajon elkezdtem dinsztelni. Amikor màr üveges volt, került rà fokhagyma, őrölt babérlevél, majd egy kevés sürített paradicsom.
A tűzről lehúzva megszórtam pirospaprikával és ráraktam a felkockázott húst. Visszatettem a tűzre, raktam még rá egy kevés paradicsomot. Került még rá só, bors, őrölt rozmaring, boróka bogyó és fél csomag aszalt vörös áfonya. Egy kevés vörös borral még nyakon öntöttem és lezártam a kuktát.
Egy órán át főztem. Ennyi idő pont elég volt, omlós legyen a hús.
A krumlit nagyon puhára főztem, majd összetörtem. Sóztam és amikor már langyosra hűlt hozzáadtam a lisztet. Diónyi gombócokat formáltam belőle. Egy serpenyőben kevés olajat hevítettem, amiben üvegesre pároltam az apróra vágott gafymát. Erre rátéve a gombóckákat jól megpirítottam.
Tálalásnál még egy kis áfonyalekvár is került a tányérra.