Csirkés-sajtos rakott tortilla

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkés-sajtos rakott tortilla

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 szál póréhagyma karikázva
  • petrezselyem
  • bors
  • 15 dkg reszelt ementáli vagy trappista sajt
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • 10 dkg apóra vágott camembert sajt
  • 1 ek olaj (kókusz olajat használtam)
  • 6 db tortilla (22 cm-es) én előre fűszerezett tortillát használtam, meditterán fűszerezéssel, szerintem jobb, mint a sima
  • 60 dkg csirkemell apróra kockázva

Elkészítése:

A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, petrezselyemmel, sóval, borssal. A camembert sajtot apró darabokra vágjuk és a másik kétféle, reszelt sajttal elkeverjük.

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és közepes lángon megpirítjuk a tortilla mindkét oldalát. Nem kell neki sok, pár pillanat. Ha az olaj kevés lenne akkor pótoljuk.

A megmosott, apróra vágott csirkemellet ugyanebben a serpenyőben 10 perc alatt megpároljuk.

Egy sütőpapírral bélelt tepsire teszünk egy tortillát, meglocsoljuk a fűszeres tejföllel (kb 2-3 ek), majd az előfőzött csirkemell 1/5 részét is rátesszük. Következik 2 ek. karikázott póréhagyma és legvégül megszórjuk egy jó nagy maréknyi sajttal. Folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak az összetevők. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel és meghintjük a maradék sajttal.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük amíg a sajt megolvad a tetején és a tortilla széle elkezd pirulni kb 20-25 perc. Miután megsült várunk 10 percet, hogy könnyebben tudjuk szeletelni. Friss salátával, paradicsommal tálaljuk.