Túrórudi torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
2 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Túrórudi torta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 kk sütőpor

Töltelék:

  • 0,5 kg túró
  • 0,5 l tej
  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 1 ek zselatin
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

A tejet a pudinggal, a cukorral és a zselatinnal felfőzzük. Amikor kész hozzákeverjük a túrót és a reszelt citrom héját. Hagyjuk kihűlni.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sütőport. Nagy gáztepsibe tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. Vékony tésztát kell kapjunk.

A tésztát feltekerjük mintha piskótatekercset készítenénk. Egy őzgerinc formát kibélelünk fóliával, majd a megsült tésztával, beletesszük a túrós masszát és a kilógó tésztával befedjük. (Én csempésztem a közepébe még 3 db túrórudit.)

Amikor megdermed az egész, kifordítjuk a formából és fondanttal díszítjük.