Hozzávalók:
Csirkemell hozzávalói.
Hozzávalók a sült zöldséghez:
Elkészítése:
Az olajat keverjük össze a mustárral, a szója és worchester szósszal, ízlés szerint sóval, színes borssal, szerecsendióval, és a kakukkfűvel, majd alaposan forgassuk bele az előzőleg enyhén besózott csirkemell filéket. Ezután hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják a húst. ( bepácolhatjuk akár már este, majd sütésig a hűtőben tároljuk)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a bepácolt húst, öntsük rá a visszamaradt pácot, és tegyük mellé a zöldségeket is.
A spárgát alaposan mossuk meg, majd tördeljük le az alsó, fás részét. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan csíkozzuk fel. A lila hagymát szintén pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kézzel forgassuk össze, majd tegyük a tepsin lévő hús mellé. Végül locsoljuk meg a citromlével, és az olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.
Tálalás előtt szeleteljük fel a csirkemellet, majd tegyük tányérra, rakjuk mellé a sült zöldségeket és úgy kínáljuk.