Tűzdelt fokhagymás rolád

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tűzdelt fokhagymás rolád

Hozzávalók:

  • 70 dkg dagadó
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál törött bors
  • 1 dl sűrű tejföl
  • mustár
  • só ízlés szerint
  • olaj, pirospaprika

Elkészítése:

A húst lapjában kettévágjuk úgy, hogy egy nagy kiterített lapot kapjunk. Megsózzuk, megkenjük tejföllel, mustárral és meghintjük borssal. A húsra sűrűn rászórjuk a kisebb darabokra vágott fokhagymát, ezután szorosan felcsavarjuk, és fehér cérnával átkötözzük.

Kikent tűzálló tálba fektetjük, aláöntünk fél pohár vizet (én tejet szoktam, mert attól megdagad a hús sütés közben), az olajat összekeverem a pirospaprikával lekenem vele a hús tetejét és alufóliával lefedve előmelegített forró sütőben addig sütjük, amíg a hús teljesen meg nem puhult.

Ezután piros-ropogósra pirítjuk és 10 percnyi pihentetés után felszeleteljük.