Mustáros pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mustáros pecsenye

Hozzávalók:

  • 6 sertéstarja
  • 3 ek mustár
  • 1 tk őrölt bors
  • 6 szelet sonka
  • 6 szelet sajt
  • 3 ek liszt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A húst kiverjük, megsózzuk és a mindkét oldalán megkenjük a mustárban elkevert borssal. A hússzelet felére ráfektetünk egy sonka és egy sajtszeletet, a másik felével betakarjuk és fogvájóval néhány helyen összetűzzük.

A lisztbe belekeverjük a fűszerpaprikát, megforgatjuk benne a töltött húsokat. Egy olajjal kikent tepsibe rakjuk a húsokat és forró, előmelegített sütőben (190 °C) kb. 40-45 perc alatt egyszer-kétszer megfordítva pirosra sütjük. Főtt rizzsel tálaljuk.