Baconos, sajtos fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Baconos, sajtos fasírt

Hozzávalók:

  • 2 csomag bacon
  • 50 dkg darálthús
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • 1 fej hagyma
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A zsemlét tejben áztatjuk, a hagymát kevés olajon megpirítjuk.

A hússal jól összedolgozzuk a kicsavart zsemléket, a hagymát, a reszelt sajtot, a felvert tojásokat és az ételízesítőt.

A masszából egyforma nagyságú golyókat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és beletekerjük a baconba.

Kivajazunk egy hőálló tálat, beletesszük a fasírtgolyókat. Először letakarva 200 fokon 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve nagyjából még 10 percig pirítjuk.

Tipp:

Én sült krumplival készítettem el ezt az ételt, de lehet tálalni rizzsel és más köretekkel is.