Spagetti húsgombóccal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Spagetti húsgombóccal

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 5dkg zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál petrezselyemzöld
  • olaj
  • só, bors
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 paradicsom
  • 2 evőkanál liszt
  • paradicsomlé
  • 1 babérlevél
  • 1 húsleveskocka, vagy ételízesítő
  • 1 csomag spagetti

Elkészítése:
A darált húsból sóval, borssal, tojással, zsemlemorzsával és a petrezselyemzöldből fasírtot gyúrunk és az olajon diónyi gombócokat sütünk belőle. Tányérra szedjük és a visszamaradt olajon megpároljuk a hagymát, fokhagymát, a sárgarépát (nagyon apróra vágva) és a paradicsomot. Meghintjük liszttel, felöntjük paradicsomlével, babérlevéllel és leveskockával fűszerezzük. Visszatesszük a húsgombócokat a szószba és készre főzzük.
Spagettivel és reszelt sajttal tálaljuk.