Hozzávalók:
Massza:
Díszítés:
Elkészítése:
Az elkészítése ugyanaz, mint a kókuszgolyóé, mivel a tobozok alapja a kókuszgolyó massza. Tehát a darált kekszet elkeverem a cukorral, a kakaóval és a szobahõmérsékletű vajjal. A meggybefőtt rumaromával ízesített levéből annyit teszek hozzá, hogy formálható legyen.
Ezután lecsípek egy kis darabot a masszából és a tányér közepére lapítom kör alakban (2,5-3 cm átmérőjű kör legyen és kb 0,5 mm vastag). Ennek mérete a toboz nagyságától függ. Ennek a közepébe szúrom az egyik ostya rudat. Az ostya tetejéből egy 1 cm-es darabot letörök, de ezt csak akkor kell ha kisebb tobozt szeretnék kapni. A masszából elkezdem építeni a tobozomat. Alul széles és felfelé keskenyedő, tehát egy kúp alakot kell hogy kapjak. Ha ezzel megvagyok habzsáknyomóba töltöm a mogyorókrémet és szépen körbe nyomom vele a teljes kúp alakomat. Ezek után alulról indulva elkezdem egymás mellé helyezni a gabonapelyheket. Haladok felfelé. A tetején már nem fog egy teljes darab gabonapehely elférne ezért kettévágom és csak a feleket szurkálom. Ha kész porcukorral meghintem.
Az ostyákat bármekkorára eltörhetjük, ez attól függ mekkora tobozokat szeretnénk. Így hogy én 1 cm-es darabot törtem le belőle, 3 darabot kaptam de minél rövidebb az ostya annál kevesebb tészta kell köré illetve “rá” és ennek megfelelően több toboz is lesz belőle. Én gyerekekkel csináltam egy teljes élmény volt karácsonyra készülődve, de a karácsonyi vendégeknek is tökéletes meglepetés. A massza hozzávalóit pedig bárki variálhatja úgy ahogy a kókuszgolyó receptet megszokta. Édesnek valóban egy kissé édes, de annál mutatósabb :)