Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágom. A hagymát, káposztát és cukkinit tetszőleges formára felaprítom. A szabály az, hogy a nehezebben puhulókat kisebb, vékonyabb szeletekre, míg a könnyebben puhulókat nagyobb darabokra vágom.
Az áttört fokhagyma felét, ecetet, mézet, keményítőt, borsot és tabasco szósz összekeverem, és a húsra öntöm, elkeverem és 1 órára hűtőbe teszem.
Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben 2 ek olajon erős tűzön elkezdem pirítani a káposztát, pár perc elteltével hozzáadom a lilahagymát, majd végül a cukkinit. Ha kész kiszedem és félreteszem.
Akkor finom, ha roppanósak maradnak a zöldségek.
Újabb 2 ek olajat forrósítok , majd megpirítom benne a maradék áttört fokhagymát és a felszeletelt gyömbért, erre ráborítom a húst és megpirítom.
Ha elkészült összekeverem a zöldségekkel és megsózom. Kifőtt tésztával, vagy párolt rizzsel tálalom.