Magvas, bundás csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Magvas, bundás csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 szelet csirkemell
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • pirított napraforgó
  • ételízesítő
  • rizs
  • feta sajt
  • rukkola saláta
  • koktélparadicsom
  • olíva olaj
  • balzsamecet

Elkészítése:

A csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és végül a zsemlemorzsába,amibe előtte belekevertük a szezámmagot és a pirított napraforgót. A húst forró olajban sütjük ki.

A rizst készre főzzük sós vízben.

A salátát és a paradicsomokat megmossuk, beletessük egy tálba, teszünk rá kevés olíva olajat,balzsamecetet, majd összeforgatjuk, rátesszük a felkockázott sajtot és így is összekeverjük.

Tálalás: a rizsből csinálunk egy kis gömböt a merőkanállal, mellétesszük a csirkemellet, majd egy kevés salátát.