Hozzávalók:
Krém
Máz:
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat összekeverjük a zabpehellyel, vízzel, sütőporral, édesítővel, kakaóval, vanília aromával és az olajjal. A felvert tojásfehérjét óvatosan összeforgatjuk a kapott masszával. Enyhén kiolajozott szilikon tortaformába öntjük. Óvatosan berakjuk a mikróba, majd a legegyszerűbb felmelegítéses programon (750W) 5 percet sütjük. A tortát hagyjuk benn állni a mikróban még 3 percig, csak utána nyissuk ki az ajtót. A tortát hagyjuk kihűlni.
A pudingot megfőzzük a tejben az édesítőszerrel. Hagyjuk kihűlni. A túrót a kókuszreszelékkel és a citromhéjával összedolgozzuk, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk.
Minden hozzávalót egy edénybe helyezünk,és vízfürdő felett folytonos kevergetés mellett csomómentes mázzá főzzük.
A kihűlt piskótára helyezzük a krémet, majd a tetejére öntjük a csokimázat, és a hűtőbe rakjuk legalább egy órára.
Mikrós süti egészségesebben