Hozzávalók:
Elkészítése:
Kezdjük a történetet azzal, hogy az alufóliával jól kibélelünk egy müzlis tálat. Simítsuk bele szépen a fóliát, különben csipesszel csipegethetjük ki a törökmézből, ha itt-ott befolyik.
Egy ecset segítségével alaposan olajozzuk körbe a fóliát mindenhol. Jöhet a törökméz.
A szódabikarbónát egy kis csészében készítsük magunk mellé. A cukrot és a mézet egy lábasba öntjük, és viszonylag nagy lángon (vagy a közepes rózsán menjen max-on, vagy ahogy én csináltam, tegyétek a nagyra, és állítsátok kb. középszintbe) elkezdjük hevíteni.
Nagyjából 5 perc az egész folyamat, ennyi idő telik el, amíg nagyon szép világos karamell színt kap a cukor és a méz.
Ne akarjunk olyan karamell színt kapni, mint amit krémekben látunk, mert utána jön a krach… :)
Tehát épphogy szép világos elkezd lenni a cukor, elzárjuk a lángot, beleborítjuk a szódabikarbónát, és villámgyorsan elkeverjük, kb. 6-8 keveréssel.
Ekkor kezd majd habozni, és gyorsan áttöltjük a kibélelt, kiolajozott tálkánkba egyetlen, hirtelen mozdulattal.