Hozzávalók:
Az öreg tésztához:
A kenyérhez:
Elkészítése:
Előző este összeállítjuk az öregtésztát. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel. A konyhapulton lefedve hagyjuk másnap reggelig pihenni.
A liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az öregtésztát, a meleg, de nem forró vízben elkevert élesztőt, amit a cukorral megszórtunk, az olajat.
Alaposan összedolgozzuk. nekem egy kicsit lágy lett a tészta, ezért még hozzáadtam 1 púpos evőkanál lisztet.
Ezután letakarva 45 percet kelesztjük. A megkelt tésztát két egyenlő részre vágjuk.
Egyenként téglalap alakúra kézzel ellapogatjuk. Feltekerjük, mint a bejglit és kiolajozott formákba fektetjük.
Letakarva további 50-60 percet kelesztjük. Lespricceljük vízzel.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 220 fokon 10 percet sütjük, majd 180 fokon további 30-35 percet.
Végül rácsra kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni.
További képek a formázásról megtekinthetők a blogon.
Az elkészítési idő az öregtészta pihentetését nem tartalmazza.