Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Hab:
Máz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot sütünk sütőpapíros tepsi hátoldalán. Hogy később ne kelljen kör alakra vágni, már a sütést is végezhetjük kerek formájú sütőlemezen. A tésztás megszurkáljuk sütés előtt, hogy ne púposodjon fel.
A tejből kiveszünk 1 dl-t és ebben elkeverjük a tojások sárgáját, a lisztet és a cukor felét, hogy csomómentes massza legyen. A maradék tejbe beletesszük a vaníliás cukrot és felforraljuk. Ha felforrt hozzáöntjük a tojásos masszát és simára keverjük, majd besűrítjük.
A tojás fehérjéket habbá verjük a cukor másik felével. Visszatesszük a gázra, a tejes masszát a legkisebb lángra, óvatosan beleforgatjuk a habot és 2-3 percig főzzük.
Az alsó lapra rásimítjuk a krémet és hagyjuk kihűlni. Erre jön a felvert tejszín, melyből kicsit félretettem díszítéshez, majd befedjük a másik lappal, amire előtte ráöntjük a mázat, majd ha a máz kicsit megszilárdul, szeletekre vágjuk, hogy szeleteléskor ne törjön, illetve nyomódjon ki a krém.
A mázhoz az instant kávét feloldjuk a tejben a cukorral és felmelegítjük. Ha sűrűsödni kezd, akkor levesszük a tűzről és robotgéppel belekeverjük benne a margarint, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk és gyorsan rásimítjuk a felső lapra.
A tésztát egyébként csináltam már bolti mirelit leveles tésztából is mikor nem volt kedvem sokat vacakolni.